I-landsproblem del. 22

Hej alla trogna och välmående läsare!

Förra veckan var jag i Örebro och slirade, vilket ledde till några nya i-landsproblem som alltid!
Besöket ute i sommarstugan genererade också ett, kanske inte världens bästa men håll till godo.

1# SMS-gång

Det sägs att män inte kan göra två saker samtidigt. Detta är garanterat gammalt skrock som levt kvar sen typ medeltiden, men jag lovar er att män faktiskt kan dricka öl och kolla på fotboll samtidigt så där sprack den teorin!

Nått som varken män eller kvinnor kan göra samtidigt är att skriva ett sms medans man går nånstans. När huvudet och ögonen är starkt fixerade rakt ner i mobilen ska du ha bättre split vision än en spindel för att inte gå in i olika hinder och framför allt andra människor. Va äre egentligen för spån som mitt i en folktät gågata vandrar runt och tror att dom kan "messa" febrilt och stöta in i vem dom vill!

Sen har vi en subgenre i töntarna som går runt med trådlösa handsfree´s och tror att dom är double o seven! De blir inte mer lökigt när folk håller i telefonen och har handsfreen inkopplad. Är det så jobbigt o bara böja armen och sätta iFånen mot örat om du ändå ska hålla i den?!
Sen bör de vara lag på att man inte går o tittar folk i ögonen och säger förvånad "Nemen hej!" när man faktiskt pratar i telefonen som inte syns!

2# VHS-inspelning

Morsans 60-årsfest inträffade vid samma tid som Henrik Schyfferts live-stand up på SVT1 så jag o brorsan tänkte vi kunde spela in skiten på videon o se det senare. Det var lättare sagt än gjort! Och då har jag kunnat manuvrera en VHS-maskin innan jag kunde gå! Trodde att de bara va o koppla in den fördömda boxern till videon o bara köra men det blev endast svart! Videon hade såklart inte möjligheten att ta emot en digital signal som de nu ska vara överallt!

Tacka fan för de anal-oga marknätet då man slapp vänta 2 sekunder varje gång man zappade!

/Luke "är analog" von Duke

En fundering (ej I-landsproblem)

Som alltid när inspirationen lackar så får jag vända mig till bloggvärldens mest inflytelserika och humoristiska person för att få nya idéer, och i detta fall kombinerades detta med att jag bredde mig en nattmacka (med smöret Lätt&Lagom).

Det enda ordet som inte går att översätta från svenska till engelska är ordet; Lagom.
Anledingen till detta är för att det endast är vi svenskar som så envist försöker uppnå det som är mest lagom.
Här nedan följer några exempel:

(Vi börjar lite oskylldigt och jobbar oss sedan inåt)

#Du ska ta lagom mycket is i colan så att den blir kall, men du vill fortfarande inte att volymen av isen gör att du får mindre cola!

# Du ska ha lagom volym på TV´n så du inte stör grannar, men fortfarande hör vad som sägs.

# Du ska vara lagom cool så du verkar skönt självsäker, men inte för tillgjord.

# Du ska ha lagom trashiga jeans så du uppfattas som trendig, men inte så mycket så att arslet/kulorna hänger ut

# Du ska ha lagom tarmflora så du både slipper förstoppningen, vilket innebär pinsamma sjukhusvistelser, och så du kan leverera ljud/lukt-lösa fisar

# Du ska ha lagom många vänner på Facebook så du inte uppfattas som ett "socialt missfoster" (gäller både om du har för många eller inga vänner)

# Du ska vara lagom full på fest så du kan utföra ett regelrätt samlag (skyddat givetvis), men inte spy rödvin i nåns knä.

# Du ska ha lagom bra betyg i plugget så du inte slutar som proper white trash, men du vill inte ha för bra betyg vilket ofta innebär total social inkompetens.

# Du ska va lagom insatt i svenska idol-artister för annars är du en idiot.

# Du ska ha lagom mycket ketchup så du inte bara äter pasta, men du vill fortfarande se den övriga maten på tallriken.

#Du ska ha lagom vita dojjor så dom inte ser nyköpta ut men du ska samtidigt kunna gissa att dom va vita från början

# Du ska åka på utlandssemäster lagom ofta så du kan lägga upp bilder o skriva "längtar tillbax!"

# Du ska dricka ditt kaffe lagom varmt så du fortfarande har någon tunga/övre gom kvar efteråt, men det ska heller inte smaka fisigt eldorado-oboy

# Du ska va lagom rolig så åtminstone några fnissar i sympati, men du vill inte att folk ska få käk-kramp på golvet (jo de vill du visst de)

# Du ska va medveten om lagom många i-landsproblem annars har du inte läst tillräckligt på denna blogg!!!

Om du passar in på samtliga av dessa lagom-påståenden så är du en ultimat lagom svensk!




det är inte jag...

/Luke " aldrig lagom rolig" von Duke

RSS 2.0