Bajen heja Bajen! + ob-tillägg

1#

Jajjemän! Nu äre snart dags för avspark mein freunds!

Bajen spelar borta mot dom svartvita kubanerna (?)... fattar inte hur nån från kuba kan va svart och vit?
Läste i tidningen om en tyskt par som fått tvillingar, en vit grabb med ljust hår och blåa ögon, en svart grabb med mörkt hår och bruna ögon....ganska lustigt! Många som kommer tro att dom är bröder?!

Nåväl, match på bern (läs bög) arenan, och de kommer bli skön supportersång!

Här är Hammarbys A-lag,
här är hammarbys fans,
alla kommer från söööööööder,
och vi älskar hammarby!



2#

Ville bara nämna litegrann angående den så kallade OB-tillägget som man får när man jobbar " obekväma arbetstider"
Jag har 15% OB-tillägg, som i sig är bland de lägsta på hela arbetsmarknaden....och dessutom inte lördagar före klockan 16!

Jag kan säga att klockan 08.30 en lördagmorgon med 33 grader (inget skämt) i kiosken och med sveriges största betong-kepps knappast är någon "bekväm arbetstid" eller ens "bekväm arbetsmiljö"

Men så äre när man går under "Hotell & Resturang"-avtalet...suger älgpung...

/LvD

Vad fan äre med arbetsmoralen?!

Guten tag mein friends!

Jag har precis kommit till en viktig insikt, arbetsmoralen hos dagens ungdommar är fan helt åt helvete! Jag som trodde att chinesen Hooch som är med o bartendrar (fast han springer bara runt o flänger) hade dålig arbetsmoral...han är ingenting jämfört med asen som har kommunjobb på Gustavsvik!!

Jag minns när jag själv som fjunig 17 åring i början av 2000-talet fick besked från kommunen att jag fått sommarjobb på Gustavsviks Camping, då va man tamefan vrålnöjd med vilket jävla jobb man fick, va det än kunde vara. Fick man jobb då blev de minsann o fira med gästabud för hela släkten med helstekt spädgris och tunnvis med mjöd och 18 fat vin!!! Alla i familjen glädjes åt ungdommens fantastiska tur att faktiskt få ett jobb!

Hur är det idag?

- Du morsan jag fick ett jobb idag...men det va lite halvtaskig lön och jobbiga arbetstider så jag tackar nog nej, har ju ändå 4 andra o välja mellan...

Fy fan jag kan säga att jag slet som ett smutsigt djur under mina 3 veckor som kommunjobbare....att jag tjänade 47 kronor i timmen va inget o gnälla över! Va bara o dyka ner bland gytjan hos svinen i minilantgården o ränsa skit o tvätta....moffla sig in bland brännässlorna med en nagelsax....sitta i mögelkiosken o skruva ihop IKEA-pallar tills fingrarna blödde!

Jag hade hört ett svagt rykte att dom ibland vidaranställde en av dom 200 kommunaljobbarna som passerade på en sommar, och jag hade fan bestämt mig för att få de jobbet, drömjobbet i golfkiosken!

Folk snackar om att gå in i väggen...

Efter 3 veckor hade jag gått in i väggen, med det tog inte stopp där! Jag fortsatte in igenom både vägg och isolering, vidare ut igenom taggbuskarna, in i badet bland feta morson o skrikande snorungar, ner i bassängen och rätt in i de jävla kaklet längst bort!! Men inte fan klaga jag för jag hade ändå ett jobb och en lön!

I sommar sitter jag inne i min golfkiosk och dricker kaffe, äter dom glassarna jag vill och dela ut klubbor någon gång i bland, och bekanta klagar på att jag har ett för soft sommarjobb, men är det nån  som förtjänat de så äre fan jag!!

Sitter ibland och glor ut på sommarens kommunarbetare men vad är det jag ser?!  Sittandes ute i solen med uppvikta ärmar och glassar sig i solen o petar näsan!

Att det ligger högvis med glasspapper utspritt över golfområdet och campingen verkar inte bekymmra dom nämnvärt.
Att kanalerna bland golfbanorna är fyllda med fiskbajs verkar inte röra dom i ryggen.
Att dom små kycklingarna i minilantgården svälter av matbrist verkar påverka dom alls.

Ne dom ska sitta på en bänk o rulla sina valk-lösa fingar! Och så har halvbossarna mage till o säga till mig att ränsa dom jävla kanalerna med 2 kronors håvar som går sönder om du råkar fiska upp en cocacola-burk!! 
Det är ju för fan deras jävla jobb!!!
Jag har redan genomgått mitt eldtest! Nu vill jag bara sitta inne med max aircon och läsa senaste Se & Hör Bild Extra och glo på "putmagar" bröllop och galaklänningar tills jag spyr!

Nä jag lackar som fan!

/Luke "working fucking class hero och hör sen" von Duke 


The servants of Lord Satan

Tjabba tjena hallå (dagboken)!

Blev en rätt kul kväll igår ändå! Trots att man fick jobba över till klockan 23.48 p.g.a ett par idioter som tog 2 timmar och 40 minuter på sig att spela en 18-håls minigolfrunda! Helt fucking otroligt! Räknade ut att de va i snitt ungefär 20 slag/person och bana. aja...cyklade som en jude till Bäck´s hus där de va full fest!

Blev överfallet av en gladpackad Sterner som man inte sätt sen han drog till EM för o supa o ha kul. Han fråga hur läget va och jag svarade att allting är toppen bara jag får en öl i handen snabbt som satan! vilket jag fick.

När festen va slut så vare några tappra (och otappra) själar som sov över i diverse sängar. Dan Kajman nöjde sig med att ligga utfläkt på en vävd handduks-kista (i bara kallingarna). Fotografier som togs visade vad som såg ut som en död och avliden man...

Hur som...

Innan de va dags o sova ruset av oss, under småtimmarna, så dracks det flitigt men det fanns trots de goda humöret ett flertal riktiga "party-poopers". Myggor (även kallade The servants of Lord Satan) stora som hästar surrade runt i huset och drev folk till vansinne! De sjuka va att trots den enorma storleken så va dom snabba som attan, vilket gjorde de bisart svårt att smäcka ihjäl dom asen!  Vet inte om det är en själv som blivit långsam på äldre dar men jag minns att som liten vare inte alls några svårigheter att plocka dom med en hand!

Detta resulterade i att jag vaknade med följande myggbett:

2 på Högerfot
3 på Vänsterfot
3 på Höger ben
1 på Vänster ben
2 på höger sida av magen
1 på Vänster axel
5 på ryggen
2 på Höger hand
14 på vänster pungkula                                                                   (ett skämt...)

Fy fan man fick verkligen kriga sig till sömns! Självklart märkte jag inte att fönstret var halvöppet till sovrummet!
Asså jag hatar dom där jävla krypen mer än nått annat levande på hela denna jord! De kliar verkligen så in i bövelen!

Dessutom pratar vi inte några små gulliga mini-myggbett som går över efter 3 minuter. Mina blir stora som barnshänder och jag ser ut som en rabiessmittad chimpansröv när jag febrilt försöker klia på alla samtidigt!

Anledingen till att mina myggbett blir så pass elaka beror troligtvis på min blodgrupp: O +. Vid efterforskning framgår det att årets hästmyggor är extra sugna på just de blodet, vilket är precis min vanliga tur! Vet inte om ni själva vet eran blodgrupp, vilket vettigt folk borde veta! Jag vet p.g.a jag varit blodgivare under gymnasietiden (även senare i Kambodja under asienresan nr.1).  Min gode reskamrat Anton Wilén (liten och klen) bräcker mig med att vara blodgivare i 3 kontinenter Europa, Asien och Ocianien...men jag satsar på Syd och Nordamerika inom en snar framtid!

Har snackat lite om att söka upp dom lyckosamma Kambodjan-barnen som fått vårat superhjälteblod och som antagligen springer snabbast, hoppar högst, simmar längst, kastar bananer hårdast och får minst sjukdommar, men det kan bli klurigt att hitta dom.

Nu kom jag iväg lite från huvudämnet här...men summan av kadimumman är att dessa flygande draculas gärna får bli tuggandes i miljontals år av svalor i de mygghelvetet som väntar dom!



Nu drar jag och hämtar lustgasen så jag äntligen kan få somna ikväll!

/LvD

Some notes

Ja nu sitter jag uppe i Falun igen. Lika tomt fortfarande, men så är det sommar också...schools out for summer så att säga.
Hade som vanligt en intressant tågresa upp hit. Fem platser bort satt en norsk kvinna som vid återkommande tillfällen pratade VÄLDIGT högt i sin mobiltelefon. Jag satt och försökte konsentrera mig på min ljudbok i Mp3'n (volym 22 av 30) men hörde hennes skrikande röst ändå! Helt otroligt. Trodde det var allmän vett och etikett att inte prata högt i tågvagnar!

Hur som helst så kan jag rekommendera ljudböcker i  Mp3'n. Mycket bra tidsfördriv och samtidigt givande. Plöjt en hel bok på bara några dagar! Va lite skeptisk innan jag provat men blev såld! Kanske för att berättaren på just den här ljudboken va väldigt bra, förutom hans försök till att härma en svensk prata engelska (som istället lät väldigt lustigt!).

Kan väl också nämna att jag nu ska börja skriva en så kallad "Book of dreams". Det betyder att man har en liten bok och en penna liggandes brevid sängen när man sover, så man snabbt och enkelt kan skriva ner intressanta notiser från sina drömmar! Låter väldigt spännande. Fick idén av en väldigt känd författare. Återstår och se vad resultatet blir!

Until then....

So long, lingonbong!

/LvD

RSS 2.0